Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Régi lemezboltok története

Mint ha csak ma lett volna. 1986-ban a Tv-ben láttam egy videoklippet, a Pokolgép zenekar A jel c. száma volt az.

Kb. innen számítom a heavy metal zene iránti rajongásomat, mely sokmindenben megnyilvánult.

Kissrácként gyakran jártunk fel pestre a metal boltokba, ahol szájtátva bámultuk a kínálatot: lemezek, pólók, felvarrók, jelvények... Elektromos krokodil, Solaris, Music Box, Viking, Junior, Hurrikán, Metal Bunker, később a Headbanger, mind-mind a zenerajongók kedvenc boltjai voltak. Első lemezem a Music Box-ban vásároltam meg:

Ballagás után 14 évesen ott álltam 1000 ft-al a zsebemben és döntenem kellett. A HELLOWEEN Walls of jericho-jára esett a választás. Mennyit tudtam nézelődni a boltokban vagy éppen azok kirakatában! Volt ezeknek az üzleteknek egy varázsa, mintha valamiféle titokzatos helyre léptem volna be, ahol megszűnt a külvilág, csak a fantasztikus lemezborítók meg én...annyira elérhetetlennek tűntek. Ott akkor megfogadtam, hogy "mindet" megszerzem egyszer.

Később is minden pénzem erre költöttem, kazetták, lemezek, később CD-k. Ebben a részben szeretném felidézni régi, kedvenc helyeink hangulatát, emléket állítani nekik, bár szerencsére néhányuk még ma is működik, ha nem is abban a formában, ahogy a klasszikus időkben. Úgy gondoltam akivel tudok interjút készítek, felllebbentve a fátylat egy-két, talán általunk sem tudott dologról. Így összeállhat kedvenc lemezboltjaink rövid története, melynek megörökítése talán nem haszontalan dolog. Ezek a cikkek folyamatosan kerülnek felvitelre, jó nosztalgiázást kívánok mindenkinek!

 

Menüpontok

Music Box - Viking

Cikkek: 0

Headbanger

Cikkek: 0

Solaris

Cikkek: 0